De Feldenkrais Methode®

"Maak het onmogelijke mogelijk, het mogelijke makkelijk, en het makkelijke elegant." Moshe Feldenkrais

Heeft u pijn in uw rug? Heeft u moeite om u te concentreren? Bent u gestopt dingen te doen die u vroeger graag deed?

De Feldenkrais Methode (The Feldenkrais Method®) is bedoeld voor iedereen die de verbinding wil herstellen met ons oorspronkelijk vermogen om te bewegen, denken en voelen. Of het nu gaat om u beter te voelen als u achter de computer zit of aan het tennissen bent, deze geleidelijke lesmethode werkt geweldig om u beter in uw lichaam te laten zitten en hinderlijke pijntjes en onnodige slijtage tegen te gaan.

De Feldenkrais Methode is een leermethode. Dat kan in klassikale groepslessen (Awareness through Movement®) en in individuele sessies (Functional Integration®).

Awareness through Movement®: bewust worden door beweging

In ATM® lessen, wordt u met woorden door een reeks zorgvuldig samengestelde bewegingen geleid, die u zelf al doende leert ontdekken.
Elke les creëert een ontspannen omgeving waarin u leert om ingesleten spanningen weg te laten smelten, stress te verlichten en een specifieke beweging te verfijnen, zoals lopen, uitrekken, buigen of draaien. Tijd is het belangrijkste leermiddel, ontspannen en haast gaan niet samen. Voor elke beweging wordt daarom ruim de tijd genomen.

Functional Integration®

FI® werkt door direct aan het zenuwsysteem de boodschap over te brengen dat het los mag laten. Het is een bijzonder en zeldzaam vorm van ontspanning.
De Feldenkrais FI-docent gebruikt zijn handen om door middel van zacht aanraken nieuwe bewegingen aan de leerling te introduceren. Dit gaat in kleine, behapbare stappen.
Individuele sessies zijn toegesneden op de persoonlijke behoefte en zijn daarom geschikt voor een brede doelgroep: van mensen met beperkte bewegings­mogelijkheden of trauma, tot mensen die simpelweg de impact van lange werkdagen achter de computer willen verminderen.

Neem voor meer informatie contact met mij op. Ik hoor graag van u !

Feldenkrais demo

back to top

Feldenkrais illustration: swans

» this page in English